U Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec i dislociranoj jedinici Depadansi obilježili smo međunarodni dan starijih osoba uz pridržavanje epidemioloških mjera. Program se izvodio unutar doma kojeg su pripremili korisnici kako bi međusobno oblilježili taj dan. Program korisnika sastojao se od uvodne riječi korisnice Nevenke Vinces, recitacije „Moja baka“ od Ratka Zvrka koju je izvela korisnica Marija Mašić, korisnik Joža Požgaj je izveo svoje autorsko djelo „V Depadansi je domek moj „ te recitaciju „Prijateljima staraca „ od Easter Mary Walker koju je izvela korisnica Nevenka Vinces. Korisnici su pripremili igrokaz „Dudek na sistematskom pregledu za penziju „ koji je napisao korisnik Joža Požgaj. Dok su u Domu glavnu ulogu u recitaciji imale korisnica Mara Međimurec svojim autorskim djelom „Naš Dom „ i Marija Varga recitacijom „Stari ljudi „ koja je ujedno i autorica toga djela. Završetak programa smo zabilježili pjesmom i odlaskom u organiziranu šetnju.

 

 

Izvođači su glazbenici iz Međimurja koje je okupio glazbenik Kruno Kamenić uz pomoć Matice umirovljenika Međimurske županije i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca.

Korisnici su glazbu slušali na balkonima i terasi ispred Doma uz pridržavanja epidemioloških mjera.

 

8.4.2020.

 

Zahvaljujemo kćeri naše korisnice, koja je željela ostati anonimna, na donaciji paketa s voćem i slatkišima svim korisnicima Doma i Depadanse.

Ovim humanitarnim činom pokazala je kako ima veliko srce i još jednom joj veliko hvala na tome.

 

10.4.2020.

 

Mladež Rotaract cluba Međimurje je razveselilo korisnike Doma i Depadanse poklonivši svakom korisniku jabuke i kolače za Uskrs. Lijepa gesta kako bi lakše naši korisnici izdržali izolaciju i odvojenost od svojih obitelji.

  

 

17.3.2020.

 

U dobrom okruženju uz kavu i pjesmu izolirali smo se od koronavirusa .