Korisnici Doma i Depadanse imaju mogućnost besplatnog video poziva sa svojim bližnjima.

Video poziv se uspostavlja pomoću tableta sa aplikacijom WhatsApp.

Svaki ponedjeljak od 16:00-17:00 h u Depadansi i svaki petak od 14:00-15:00 h u Domu.

U četvrtak 08.07.2021., organizirano je druženje korisnika Doma i Depadanse u dvorištu ustanove.

Lijepo provedeni dan uz razgovor, smijeh, jelo, langoše i piće.

 

 

Zgrada Doma izgrađena je 1979. godine i zahtijevala je cjelovitu obnovu, a provedenim projektom zgrada će ući će u viši energetski razred, poboljšani su uvjeti boravka korisnika i radni uvjeti zaposlenih.

Cijela je obnova započela 2019. godine, na vanjski dio zgrade ugrađena je toplinska ovojnica, a s ciljem očuvanja izvornog izgleda zgrade postavljena je klinker opeka.

Također je izmijenjena vanjska stolarija, zamijenjena kompletna rasvjeta i uveden sustav rekuperacije zraka u svim prostorima.

Vrijednost projekta je nešto više od 10 milijuna kuna, od čega je je 54 posto novca osigurano iz fondova EU, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

 

Predržavanje epidemioloških mjera pjesmom i recitacijama Jože Požgaja, Marije Mašić i Nevenke Vincens obilježili smo Međunarodni dan obitelji.

Zahvaljujemo se gradonačelniku Stjepanu Kovaču i zamjeniku Mariju Medvedu na donacijii kolača.

Međimurska županija je kao osnivač Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, još 2007. godine prepoznala izuzetnu važnost Dnevnog boravka za osobe koje boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te od tada iz svog proračuna sufinancira boravak 15-korisnika.

Realizacijom I. faze projekta „Pruži ruku“ čiji je nositelj Međimurska županija, adaptiran je i opremljen prostor Depadanse za kvalitetno obavljanje aktivnosti Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimera i drugih demencija.