Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec mnogima je postao drugi dom i obitelj u kojoj se osigurava životni okoliš prilagođen zdravstvenim i socijalnim potrebama naših korisnika, dom u kojem starenje može biti kvalitetno životno doba, koje itekako ima svojih ljepota i čari, dom u kojem je svaki korisnik zadržao svoje dostojanstvo te stekao životnu sigurnost.

U sklopu programa nastupio je Zbor korisnika Doma pod vodstvom gospođe Marine Grahovec, korisnica Nevenka Vinces pročitala je autorski referat, a dragi gosti, Zbor učenika Srednje škole Čakovec, lijepim pjesmama su posebno obradovali  korisnike. Nakon programa u holu Doma uslijedilo je druženje uz domjenak.

 

Maškare u Domu je događanje kojem se vesele i korisnici i djelatnici. Zabavu smo otvorili programom Zbora korisnika pod vodstvom gospođe Marine Grahove, a tamburaški sastav pobrinuo se za dobar ugođaj uz tradicionalnu povorku u kojoj su sudjelovali maskirani korisnici i zaposlenici Doma.

 

Članice i članovi Rotaract kluba Međimurje tradicionalno su posjetili Depadansu Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, gdje su povodom Međunarodnog dana žena podijelili 100 jaglaca za 100 osmijeha.

U sklopu projekta "Živjeti zdravo" i aktivnosti "Volonteri u parku" Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije korisnici Doma obilježili su Svjetski dan hodanja. Dan je obilježen u Perivoju Zrinski, kratkim zagrijavanjem te nakon toga hodanjem stazama kroz Perivoj. Hodačku "karavanu" predvodila je Grupa za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo na čelu s dr. med. Renatom Kutnjak Kiš. 

U sklopu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana starijih osoba posjetila su nas djeca iz dječjeg vrtića Bambi. Pjesmom, plesom i recitacijom ispunili su prijepodne u Domu.