28. rujna 2020.

Protokol posjeta nepokretnim korisnicima

Temeljem Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi,  od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“,  od 28. rujna  2020. godine, u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec,  od 29. rujna 2020. godine uz  strogo pridržavanje  epidemioloških mjera  dozvoljavaju  se posjete nepokretnim korisnicima  Doma  prema  strogo utvrđenom rasporedu uz prethodnu najavu,   jednom članu obitelji  jednom tjedno

 Nepokretnim korisnicima  posjete su dozvoljene u sobi korisnika  i to: 

utorak od  10:00-11:30 i od 14:00-17:00 sati
četvrtak od  10:00-11:30  i od 14:00-17:00 sati
nedjelja od  10:00-11:30  i od 14:00-17:00 sati

Posjetitelj – jedan član obitelji dužan je obavezno prilikom posjete korisniku  imati i cijelo vrijeme nositi zaštitnu  masku, jednokratni ogrtač i jednokratne nazuvke, a korisnik masku.        

Posjetitelj je dužan zaštitnu opremu osigurati sam, a ukoliko je neće imati posjeta neće biti moguća.

Kada posjetitelj preko dezbarijere uđe u hol Doma  dužan je dezinficirati ruke, mobitel, staviti  svu zaštitnu opremu.

Posjetitelju će se izmjeriti  temperatura i u Evidenciju posjeta upisati OIB, adresa stanovanja i broj telefona.

Posjetitelj i njegovi ukućani ne smiju imati simptome COVID -19, da nisu u samoizolaciji i da nemaju respiratorne simptome, o čemu će vlastoručno potpisati izjavu.

Za vrijeme posjete posjetitelj i korisnik dužni su održati  socijalnu distancu  / razmak od 2 m/.

Donošenje potrepština u originalnom pakiranju  moguće je prilikom posjete, uz obaveznu dezinfekciju  od strane službene osobe Doma.

Trajanje posjete je najduže 20 minuta. a posjetitelj je dužan pridržavati se vremenskog  ograničenja.

Nakon posjete, prilikom izlaska iz ustanove posjetitelj je dužan skinuti svu zaštitnu opremu i dezinficirati ruke i istu baciti u za to predviđenu kantu. 

Prijava za odabrani dan i moguće vrijeme posjete vrši se dan ranije djelatniku Doma,  Matice hrvatske 1, na broj telefona centrale  040 370 333.

Skip to content