30. srpnja 2020.

Protokol posjeta nepokretnim korisnicima

Na osnovu Izmjene i dopune uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje usluge u sustavu socijalne skrbi, od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, od 30. srpnja 2020. godine, u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, od 30.07.2020. godine uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera dozvoljavaju se posjete nepokretnim korisnicima Doma prema strogo utvrđenom rasporedu uz prethodnu najavu jednom članu obitelji jednom tjedno

Nepokretnim korisnicima posjete su dozvoljene u sobi korisnika i to:

– utorak od 10:00- 11:30 sati i od 14:00 – 17:00 sati

– četvrtak od 10:00- 11:30 sati i od 14:00 – 17:00 sati

– nedjelja od 10:00- 11:30 sati i od 14:00 – 17:00 sati

Posjetitelj – jedan član obitelji dužan je obavezno prilikom posjete korisniku imati i cijelo vrijeme nositi zaštitnu masku, jednokratni ogrtač i jednokratne nazuvke. Posjetitelj je dužan zaštitnu opremu osigurati sam, a ukoliko je neće imati posjeta neće biti moguća.

Kada posjetitelj preko dezbarijere uđe u hol Doma dužan je dezinficirati ruke, mobitel, staviti svu zaštitnu opremu.

Posjetitelju će se izmjeriti temperatura i u Evidenciju posjeta upisati OIB, adresa stanovanja i broj telefona.

Posjetitelj i njegovi ukućani ne smiju imati simptome COVID -19, da nisu u samoizolaciji i da nemaju respiratorne simptome, o čemu će vlastoručno potpisati izjavu.

Za vrijeme posjete posjetitelj i korisnik dužni su održati socijalnu distancu / razmak od 2 m/.

Donošenje potrepština u originalnom pakiranju moguće je prilikom posjete, uz obaveznu dezinfekciju paketa od strane službene osobe Doma.

Trajanje posjete je najduže 20 minuta. a posjetitelj je dužan pridržavati se vremenskog ograničenja.

Nakon posjete, prilikom izlaska iz ustanove posjetitelj je dužan skinuti svu zaštitnu opremu i dezinficirati ruke.

Prijava za odabrani dan i moguće vrijeme posjete vrši se dan ranije djelatniku Doma, na broj telefona centrale 040 370 333 Čakovec, Matice hrvatske 1.

Skip to content