29. svibnja 2020.

Protokol posjeta pokretnim i polupokretnim korisnicima

Na osnovu Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi, od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, od 29.05.2020. godine, u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, od 01.06.2020. godine uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera dozvoljavaju se posjete korisnicima Doma.

Korisnicima 1. i 2. stupnja usluge /pokretni i teže pokretni posjete su dozvoljene svakodnevno u vremenu od 10:00- 11:30 sati i od 14:00 – 17:00 sati, na terasi za lijepog i toplog vremena, a uz prethodnu najavu u holu Doma za kišnog i hladnog vremena.

Donošenje potrepština u originalnom pakiranju u prostorije Doma moguće su prilikom posjete korisniku, ali uz obaveznu dezinfekciju na ulazu u ustanovu, koju će izvršiti naš djelatnik.

Posjetitelj/ član obitelji dužan je obavezno prilikom posjete korisniku u prostoru Doma imati zaštitnu kiruršku masku i zaštitne rukavice.

Posjetitelj je dužan zaštitnu opremu osigurati sam, a ukoliko je neće imati posjeta neće biti moguća u prostoru Doma.

Kada posjetitelj preko dezbarijere uđe u hol Doma dužan je dezinficirati ruke, mobitel, staviti zaštitne rukavice, izmjeriti će mu se temperatura, a dužan je potpisati izjavu da nema simptome COVID -19, da nije u samoizolaciji i da njegovi ukućani nemaju respiratorne simptome.

Za vrijeme posjete unutar prostora Doma posjetitelj i korisnik dužni su održati socijalnu distancu / razmak od 2 m/. Preporučujemo, da posjetu odgodite u slučaju kišnog i hladnog vremena, a ukoliko do posjete dođe ona ne može trajati više do 20 minuta.

Nakon posjete, prilikom izlaska iz ustanove posjetitelj je dužan skinuti zaštitnu opremu i dezinficirati ruke.

Ukoliko je kišno i hladno vrijeme prijavu molimo najavite djelatniku Doma, na broj telefona centrale 040 370 333 Čakovec, Matice hrvatske 1, ili centrale Depadanse, Ivana Mažuranića 6,   telefon 040 395 711.

Skip to content