11. listopada 2021.

Važna obavijest – Izlazak korisnika iz doma i posjete korisnicima

Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec
Matice hrvatske 1, Čakovec
Broj: 12-31/2021.
Čakovec, 11.10.2021.

VAŽNA OBAVIJEST

IZLAZAK KORISNIKA IZ DOMA I POSJETE KORISNICIMA

           Dana 07.10.2021. godine  donesena je Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, Verzija 16,  od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (poveznica: HZZJZ – Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19)

 

 

Posjete POKRETNIM  I POLUPOKRETNIM korisnicima  koja se odvija  u sobi korisnika u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, Matice hrvatske 1moguća je uz  prethodnu najavu i prema utvrđenom rasporedu (jedan posjetitelj jednom korisniku) i to:

UTORAK, ČETVRTAK I SUBOTA  

OD 10:00 DO 11:30  i  OD 14:00 DO 17:00 SATI                              

 

Posjete NEPOKRETNIM  KORISNICIMA koja se odvija u sobi korisnika u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec, Matice hrvatske 1 uz prethodnu najavu i prema utvrđenom rasporedu  (jedan posjetitelj jednom korisniku) i to u:

SRIJEDU, PETAK I NEDJELJU

OD 10:00 DO 11:30  i  OD 14:00 DO 17:00 SATI

Posjete POKRETNIM  I POLUPOKRETNIM korisnicima koja se odvija  u sobi korisnika u Depedansi Doma, Ivana Mažuranića 6, moguća je uz  prethodnu najavu i prema utvrđenom rasporedu (jedan posjetitelj jednom korisniku) i to:

UTORAK, ČETVRTAK, SUBOTA  I NEDJELJA  

OD 10:00 DO 11:30  i  OD 14:00 DO 17:00 SATI

Posjete POKRETNIM  I POLUPOKRETNIM korisnicima koja se odvija u VANJSKOM PROSTORU DOMA NA TERASI   ILI  DVORIŠTU DEPADANSE  moguća je uz prethodnu najavu i prema utvrđenom rasporedu (jedan posjetitelj jednom korisniku) i to:

SVAKI DAN (uključujući vikend) 

OD 10:00 DO 11:30  i  OD 14:00 DO 17:00 SATI

 

Upute za posjetitelje:

Obavezno, prethodna telefonska najava, radnim danom od 08:00 do 09:00 i od 16:00-18:00 sati, dan ranije od planiranog posjeta, na brojeve telefona:

  • 040 370 333  (centrala Doma, Matice hrvatske 1),
  • 040 395 711 (centrala Depadanse, I. Mažuranića 6).

Posjetitelje se obvezuje predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

             Posjetitelji su obvezni EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenu, preboljenju odnosno testiraju predočiti na uvid prilikom ulaska u ustanovu radniku na centrali.

 

Posjetitelji i korisnici imaju obvezu cijelo vrijeme posjete nositi masku te se pridržavati drugih mjera zaštite.

Ako posjetitelj ne poštuje utvrđene mjere zaštite prilikom posjeta,  radnik ustanove dužan ih je upozoriti na pridržavanje mjera. Ako i dalje ne budu poštivali utvrđene mjere, radnik ustanove dužan ih je udaljiti.

Zaštitnu opremu korisnicima osigurava ustanova, dok posjetitelji sami osiguravaju potrebnu zaštitnu opremu prilikom posjeta korisnicima.

Korisnik može primiti tri posjete tjedno u trajanju od 30 minuta, a u posjetu može biti samo jedna osoba.

Posjetiteljima kojima je izrečena mjera samoizolacije, utvrđena zaraza bolešću COVID-19 ili koji imaju simptome karakteristične za COVID-19 ne mogu doći u posjetu korisnicima Doma,

korisnici kojima je izrečena mjera samoizolacije ili izolacije ili imaju simptome bolesti ne mogu primati posjete.

Omogućuje se donošenje higijenskih potrepština, hrane i pića u originalnim pakiranjima uključujući svježe voće i povrće te ostale potrepštine. Svježe voće i povrće potrebno je prije predaje na odgovarajući način oprati.

Hvala na razumijevanju i suradnji!

Ravnateljica
Štefica Martinez, dipl.soc.radnica

Skip to content