Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec

O nama

Od 1979. godine

Profesionalno osoblje brine za dobrobit naše domske obitelji

Naša povijest

Postojimo od 1979. godine na adresi Čakovec, Matice hrvatske 1. Imamo i svoju dislociranu jedinicu Depadansu, na adresi Ivana Mažuranića 6, Čakovec, u sklopu koje je 2007. godine otvoren Dnevni boravak. U samom smo središtu Čakovca, u blizini crkve Sv. Nikole, Centra za kulturu, Knjižnice «Nikole Zrinski» Čakovec, tržnice, parka, Županijske bolnice.

Socijalna smo ustanova. Ugođaj pravog doma te zbrinutosti i sigurnosti naših korisnika postižemo cjelodnevnom brigom kojom osiguravamo osnovne životne i higijenske potrebe kao i medicinsku njegu. Profesionalno osoblje bogato iskustvom, ljudskom toplinom, znanjem i elanom brine za dobrobit i zadovoljstvo naše domske obitelji.

Dom je podijeljen na stambeni dio i jedinicu pojačane njege i brige o zdravlju (stacionar). U Depadansi su smješteni funkcionalno neovisni korisnici I stupnja usluge. Ukupni kapacitet Doma je 272 korisnika.

Osnivačka prava nad Domom ima Međimurska županija.

Postojimo već od

Kapacitet doma

Kapacitet dnevnog boravka

Opremljenost doma

Sobe i dnevni boravak

Opremljeni smo ugodnim i komfornim sobama (svaka ima WC i tuš kabinu, vlastiti telefon sa direktnim biranjem, kabelski priključak), liječničkim ambulantama, kabinetom za fizikalnu terapiju, gimnastičkim dvoranama, restoranom, prostorijama za radnu terapiju, knjižnicom, čajnim kuhinjama, velikim dnevnim boravcima sa TV-om.
U ambulantama ustanove ordinira liječnik opće prakse 4 puta tjedno te po potrebi, a redovne mjesečne konzilijarne preglede obavljaju liječnik psihijatar, fizijatar, stomatolog i ostali liječnici prema potrebi.

U sklopu Depadanse Doma, u lijepom ambijentu površine 150 m2, pružamo uslugu Dnevnog boravka kao vaninstitucionalni oblik skrbi o starijim osobama koje su ovisne o tuđoj pomoći, osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Smještaj isključuje osobe s teškim psihičkim poremećajima, osobe s duševnim bolestima, ovisnike o alkoholu , te nepokretne osobe kojima je potrebna intenzivna skrb. Kapacitet dnevnog boravka je 15 osoba. Dnevni boravak je otvoren svaki radni dan od ponedjeljka do petka od 6:30 do 16:30 sati. Korisnicima se pružaju usluge prehrane (doručak, ručak, užina s mogućnošću dijetalne prehrane), pomoć pri održavanju osobne higijene, zdravstvena skrb, te organizirano provođenje slobodnog vremena i radne terapije.
Informacije o mogućnostima i uvjetima smještaja u Dom možete dobiti kod socijalnih radnica, utorkom, srijedom i četvrtkom od 10:00 do 13:00 sati.

 

Kontakt informacije

Upravno vijeće

Unutarnje ustrojstvo

Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec
Tel: 040 370 302
Centrala: 040 370 333

Vesna Mihić, dipl.soc.radnica
Depadansa i Dnevni boravak, Ivana Mažuranića 6, Čakovec
Tel: 040 373 805
Centrala: 040 395 711

Želja nam je da se u Domu osjećate zbrinuti i sigurni.

Članovi i predstavnici

Upravno vijeće

Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, upravlja ustanovom u skladu sa Zakonom o ustanovama, Zakonom o socijalnoj skrbi, Statutom ustanove i Poslovnikom o svom radu.

Upravno vijeće sastoji se od pet članova, od čega su tri predstavnika osnivača, jedan predstavnik korisnika Doma i jedan predstavnik radnika Doma.

Članovi su:

Predstavnici osnivača: Franciska Ćetković (predsjednica), Ana Slamek Taradi (zamjenica predsjednice), Ljubica Hošnjak

Predstavnik korisnika: Dragutin Vinković

Predstavnica radnika: Iris Belec

Organizacija po odjelima

Unutarnje ustrojstvo

Radni proces u Domu organiziran je po Odjelima i stručnim cjelinama i to:

  • Odjel socijalnog rada, radne terapije i Dnevnog boravka, voditeljica Vesna Mihić, dipl.soc. radnica,
  • Odjel brige o zdravlju, voditeljica Iris Belec, bacc.med.techn,
  • Odjel pojačane njege, voditeljica Sanja Klasić
  • Odjel prehrane, voditelj Dražen Polak
  • Odjel pomoćno-tehničkih poslova, voditelj Davor Bratković

Odjeli  i stručne cjeline se osnivaju radi objedinjavanja grupe istih ili sličnih poslova u okviru djelatnosti Doma, a u svrhu što boljeg, racionalnijeg i efikasnijeg svakodnevnog poslovanja Doma.

 

Skip to content